Byting

   

Det populære folk-rockbandet fra Telemark kommer til Stavernfesten og Skråvika 21 Juli!

Våren 2016 var Byting medvirkende i  «Norske Rednecks» som ble sendt på tv-kanalen MAX. Byting produserte musikken til serien, og vokalist og låtskriver Thomas Hellekås var den syngende fortellerstemmen gjennom hele sesongen. Har du sett programmet har du også sett medlemmer av bandet som hadde synlige roller, spesielt Thomas og gitarist Svein Eivind Mo Haugan var gjennomgangsfigurer i hele sesongen.

Bandet turnere landet rundt denne sommeren og til Stavernfesten og Skråvika, kommer de for å

dele den gode musikken og den glade stemningen de lager. De er også headlinerne på Nordens største countryfestival. Countryfestivalen Seljord og det sier jo sitt.

Byting har opparbeidet seg en solid fanskare basert på selvskrevne låter som tar for seg livet på godt og vondt. Alt av låtmateriale er basert på ekte, selvopplevde eller gjenfortalte historier, og blir sunget på klingende bøheringdialekt akkompagnert av kraftig el-gitar og urnorsk hardingfele – noe som i seg selv er en sjelden kombo.

Helt siden oppstarten har Byting hatt en travel kalender med spillejobber over hele landet. Debutalbumet «Byting» ble sluppet i 2015, og allerede året etter var gjengen klare med oppfølgeren «Livets galleri». Debutalbumet lå inne på VG-lista i to måneder, og det påfølgende albumet høstet terningkast 5 hos musikkanmelderne. NRK P1’s Finn Ulrik Berntsen omtalte albumet som

«en skikkelig fin og gjennomført plate som fortjener et stort publikum».

Navnet Byting, for de som måtte lure på det, kommer av gammel overtro om at om du fikk et barn med tydelige «feil» så var det huldrefolket som hadde byttet ut den ekte ungen med sin egen. I dag blir uttrykket ofte brukt om en person som kan være noe utagerende, skruppeløs og vill.

Videoer