Pål Tolstrup

   

Pål Tolstrup kommer til Stavernfesten fredag 21. juli.

Han var medlem av bandet «Gjørmebryterne» – Larviksbandet som herjet fra 1991-1994 som hadde hittene «Sommern 82», «Orker ikke gidder ikke», «Samuel» og mange flere.

Deretter ble han medlem av bandet «Bløff», som i 1996 ga ut en selvtitulert demo. I mars 1997 ble de landskjente da de ga ut singelen «Harde kår» med et omslagsbilde som var likt logoen til Coca-Cola produktet Urge. Låta ble A-listet på NRK. Coca-Cola krevde at singlen måtte trekkes fra markedet for å unngå søksmål. Plateselskapet EMI valgte å ikke gi den ut med nytt omslag. I april kom de ut med singlen «Min verden», hvor de hadde bildet av Norges riksvåpen på omslaget, uten krone og med erigert hale mellom bena. Dette ga på nytt bandet omtale i avisene. September samme år kom EP-en Greatest hittil. I 1998 kom debutalbumet Popstjerner, og 4-spors singlen «Popstjerne» på Sonet. Popstjerner fikk terningkast 5 i Dagbladet.[1]Bandet fikk kritikk fra Jahn Teigen da de harselerte med ekskona (dengang kona) til Morten Harket i teksten på «Popstjerne».[2] Sangen ble også gitt ut på samlealbumet Norsk rock på norsk i 2000.

Bandet hadde egen fanklubb, Bløff Army, med over 1000 medlemmer på det meste.

Etter at bandet ble oppløst spilte Pål Tolstrup, Kim Granaas og Lasse Thorsen i bandet Corbin. Corbin ga ut musikkalbumet Face Yourself i 2004, produsert av Ole Evenrud.

Videoer